DVD og video

 

Forandring Fryder - Gartneriet

 

Hos Gartnerierne Ove Nielsen A/S på Fyn findes noget af verdens mest avancerede teknik. Alligevel er der stadig meget ensidigt, gentaget arbejde i drivhusene. Det kender både Birgit og Kaj fra deres dagligdag, men i de seneste år har de lært at mindske skaderne. Gartneriets ledelse har investeret i en række hjælpemidler og ansat en person, der vejleder medarbejderne i arbejdsbevægelser.
Se klip fra filmen her. 
 
 

Forandring Fryder - Mejeriet

 

Hos Birkum Ost i Odense har man investeret i nye maskiner og robotter. Det har betydet, at meget af det manuelle arbejde i dag er erstattet af overvågningsarbejde. Mød Winnie, der levende fortæller om sin ændrede hverdag, og Marlene der hurtigt greb chancen og fik en uddannelse i forbindelse med anskaffelsen af nye maskiner.
Se klip fra filmen her. 

 

 

Arbejdsmiljø på maskinstationer - DVD: "Sikkerhed eller bøvl"  

 

"Sikkerhed eller bøvl" er en film, der på en underholdende måde gør opmærksom på de arbejdsmiljøproblemer, der kan være forbundet med arbejdet på maskinstationer. Det gælder ikke mindst de ulykkesfarer, der kan være ved arbejdet med f.eks. de store maskiner, udbringning af bekæmpelsesmidler og færdsel på landevejene.

Det psykiske arbejdsmiljø må man heller ikke glemme i det daglige arbejdsmiljøarbejde.

Filmen viser "Bøvlekaj" i aktion, afbrudt af indslag, der viser hvordan man kan passe på sig selv. April 2003, 27 minutter

Se filmen her.

 

 

Hvorfor går det så galt?


-om arbejdsulykker i landbruget

DVD´en er bygget op omkring fire portrætter af ulykkesramte inden for landbruget, som selv fortæller deres historie. DVD´en indeholder desuden rekonstruktioner af ulykkerne og beskriver konsekvenser for de implicerede. Produceret for BAR Jord til Bord og Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik i Herning i samarbejde med Landbrugets Rådgivningscentre. 27 min. 2000.

Se filmen:

Del 1: Indledning

Del 2: Når ulykken rammer

Del 3: Det sker kun hos naboen

Del 4: Adfærden kan forbedres

Del 5: Ansvaret for sikkerheden er dit